The one and only

Mitt foto
Malmö, Skåne Län, Sweden
Mitt namn är Anna, och jag är född 1988. Jag bor i Malmö med min man, dotter och två bonus barn. Mitt liv präglas av kreativitet, kärlek, lycka och olika hobbyer.

Etiketter

Köpa?

Alla miniatyr grejer som läggs upp på min blogg kan köpas. Det är bara att skriva en kommentar under det inlägg som intresserar dig. Skriv då vilken produkt som faller dig i smaken, och din mail adress så skickar jag ett mail så jag kan få dina uppgifter. :)
Använder Blogger.

Readers

Visitors

Totalt:

Denna månaden:

Denna veckan:

Idag:

torsdag 8 december 2011

Bakat och pysslat

Nu när stressen efter bröllopet och planeringen av tidningen har lagt sig, så har jag kommit in i en riktigt bakningsperiod! Jag har bakat saffrans biscotti, pepparkaks biscotti och en massa julgodis. I jakten på burkar hemma så hittade jag bara glasburkar. Jag fick ju ett helt gäng burkar av Elin i början på året, men jag hittar inte en enda en när jag behöver dem! Jag får göra en riktigt genomsökning av hemmet i veckan..

Hur som helst, så är det mysigt med etiketter tycker jag, så jag pysslade ihop tre stycken. En till verje bruk. På ena sidan står det "Njut en smula" och på den andra sidan vad burken innehåller. Mycket sötare än klisterlappar!





Och ja! Det står "Biskotti" vilket faktiskt var meningen. Visserligen är det recept på italienska skorpor, men de är gjorda i Malmö av mig. Alltså är det Biskotti a'la Anna! ^^,

Här kommer receptet på biscottin och världens bästa kola btw. :)

200 grader


  • 150 gram
  • 75 gram smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Smaksättning, tex saffran, pepparkakskryddor eller liknande
Smält smöret och blanda ihop det med sockret fluffiigt. Hacka mandeln och tillsätt de andra ingredienserna i smör-fluffet, mandeln ska i sist.
Knåda ut degen så den blir smidig och inte klibbar fast i bakbordet. Dela degen i två lika stora delar och rulla ut i två längder lika långa som bakplåten.
Grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
Ta ut plåten och dela längderna i bitar, sänk samtidigt temperaturen till 120 grader på ugnen och sätt in plåten igen i 30 minuter eller till skorporna har blivit torra.




Världens bästa smörkola!

  • 100 gram smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Smaksättning, tex saffran, glögg essens, whiskey, kaffe osv.
Smält smöret i en hög kastrull med någorlunda tjock botten. Rör ner de andra ingredienserna.
Låt kola smeten koka 15-30.
Gör ett kulprov (iskallt vatten i ett glas som du lägger ett par droppar smet i), när du kan göra en kula i handen är den färdig. Vill du att den ska bli hård så låter du det koka en stund till.
Häll ut smeten på ett bakplåtspapper som du  lagt i en form med höga kanter. Låt det svalna.
Klipp, skär eller bryt kolan, och linda in i smörpapper. Ett tips är att du köper färdig skurna mellanläggs papper ist för att stå och klippa bitar. Du sparar grymt mycket tid på det. Och iom att det blir cirka 50 kolor så är det verkligen värt de extra kronorna!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar