The one and only

Mitt foto
Malmö, Skåne Län, Sweden
Mitt namn är Anna, och jag är född 1988. Jag bor i Malmö med min man, dotter och två bonus barn. Mitt liv präglas av kreativitet, kärlek, lycka och olika hobbyer.

Etiketter

Köpa?

Alla miniatyr grejer som läggs upp på min blogg kan köpas. Det är bara att skriva en kommentar under det inlägg som intresserar dig. Skriv då vilken produkt som faller dig i smaken, och din mail adress så skickar jag ett mail så jag kan få dina uppgifter. :)
Använder Blogger.

Readers

Visitors

Totalt:

Denna månaden:

Denna veckan:

Idag:

fredag 3 februari 2012

Malmös bit av Portugal

Jag älskar verkligen mitt jobb! Jag träffar så otroligt roliga, trevliga och inspererande människor varje dag!! I förrgår av ren impuls gick jag in i en butik som heter Gaselin. Jag har gått förbi där ganska många gånger och kikat i fönstret, och bara drömt mig bort. Och nu tog jag tillfället i akt för att skriva en artikel till tidningen. Så kikade in och träffade på Maria och Maria. Två helt otroliga kvinnor! Så trevliga och öppna! Jag älskar verkligen såna här små kryp-in som är personliga. Och Gaselin är verkligen en sån butik.

Butiken är uppdelad i två delar, Gaselin är den delen som Maria Gaspar och Malin Lindau sköter. De är även en agentur som köper in design produkter från Portugal. Men de har även andra grejer också. 
Gaselin Skafferi drivs av Maria Holmén, och det är den andra delen av butiken. Här kan man sitta ner och ta det lugnt med en kaffe eller te och bara njuta av den sköna blandningen av gamla och nya produkter.
Detta raksetet är helt fantastiskt! Borstarna är gjorda av vildsvinshår.Så vackert handmålat kakel! Jag skulle kunna tänka mig att ha en vägg med detta i tex badrummet och sen 3 vita. Som en fondvägg. Det vore sååååå snyggt! Alla kakelplattorna är helt unika, eftersom att de inte blir målade av en maskin.


Dessa väskorna görs av tygerna från gamla bilsäten. Även dessa är från Portugal.


 Jag är verkligen förälskad i de här ringarna! Designen är så tuff och kvinnan som tillverkar dem måste vara en utav de mest natur-smarta på jorden! Hon är silversmed från Portugal och varje ring är helt unik. Grunden är gjord av återvunnen kork. Det borde man tänkt på lite tidigare. Hur många vin-korkar  har man inte slängt i soptunnan?!
Den som är till vänster nedan är helt klart min favorit. De som är blandade med silver. 


Armbandet är gjort av vitlera som sedan målats. Så personliga smycken!!


De här väskorna är gjorda utav återvunna banderoller. Såna där stora som företag har. Kvalitén måste vara helt otrolig! Hur mycket får inte en sån banderoll genomlida? Sol, regn, storm och annat. Det jag gillar mest med dem är att det kan aldrig bli två likadana. 

De här glasen är också från Portugal. Och så snygga! Mina favoriter är helt klart de blå. Och de finns i en rad olika storlekar och former.


Dessa änglarna är så söta! Man kan ju inte säga annat än att det är änglar med attityd! De är, som du kanske kan se, tillverkade av gamla pet-burkar.
Och så kommer vi till skafferi delen!


En hel hylla med lakrits!! Min man skulle anse att han är i himmelriket! I hyllan finns en blandning av finsk lakrits, svensk lakrits och en annan som jag inte kan minnas vilket land de kommer ifrån. 


Vem gillar inte choklad?! Dessa chokladkakor i super snygg lyx-förpackning innehåller extra antioxidanter. Så vem kan påstå att choklad är något onyttigt?!?


Maria har även en massa söta praliner från Malmö Chokladfabrik. Jag gillar verkligen blandningen av produkter från olika delar av världen, där de bästa är handplockade. Jag kan inte bli annat än lite avundsjuk på att man inte får åka på olika mässor och bara välja sina favorit produkter.
Skåne-lakrits från Ramlösa ^^Kanon vackra te-burkar med lika fint innehåll som yttre.


Maria berättade för mig att Sultan kaffe är ett Malmö företag. Och hon säljer det i sin butik.


Droste kakao <3 Kladdkaka med detta i... Nom nom nom!


Marmelader från Skånehill gård!


Och macaron.. Dessa underbara söta mandel-marräng-bakverk. Har du inte ätit en riktig macaron någon gång, så måste du bara testa! 


Dessa kakorna ger mig flash-backs. När jag fortfarande gick i skolan i Kalmar, så fanns ett fantastiskt café på Baronen's köpcentrum, som hade underbart kaffe, firefly dryckerna och dessa kakorna! I love them!!Tant Rut's blandade praliner från Malmö Chokladfabrik!


Hela denna butiken har en så grym blandning! Jag bara älskar den! Design, gottis och roliga present artiklar. Jag hittade hur mycket som helst som jag vet att mannen min skulle tycka om. Så jag vet vart jag ska köpa hans födelsedags presenter i år ^^


Det handmålade kaklet förgyller kassadisken i Gaselin delen. Det sitter även under kylmontern i Skafferi delen. Jag vill ha!!


Det kommer inte dröja länge innan jag kommer och besöker Maria, Maria och Malin igen. Så inspirerande, drivande och trevliga kvinnor! Jag kan erkänna att jag trodde att det skulle ta knappt en timme att ta bilderna till tidningen hos dem idag, men jag blev kvar i 2½ timme. Sicken tids optimist man är. Nästa gång jag är i krokarna ska jag sätta mig i skafferi delen och dricka te igen!

1 kommentarer:

Maria Gaspar sa...

Tack för dina fina ord och fantastiska foto. Kom och hälsa på oss snart igen!/Maria Gaspar

Skicka en kommentar